Vernieuwde Antwerpse stadhuis opent exclusief zijn deuren voor deelnemers CM Urban Walk

CMUAntwerpen

Na drie jaar wachten is er op zondag 19 juni opnieuw een Urban Walk in Antwerpen. Op het menu: een unieke wandeling van ongeveer 10 km waar je de stad voor een stuk “achter de schermen” kan ontdekken. Zo kunnen deelnemers voor het eerst binnenkijken in het vernieuwde stadhuis. Inschrijven kan vanaf donderdag, 11u.

Na een grondige renovatie van vier jaar zet het College onder leiding van burgemeester Bart De Wever exclusief voor de wandelaars van de CM Urban Walk de deuren van het stadhuis open, één dag na de officiële heropening van het Schoon Verdiep. Een ideale gelegenheid om je ogen de kost te geven.

“Antwerpen is een echte loopstad, maar ook de opmars van het wandelen lijkt niet te stuiten,” zegt Peter Wouters, schepen voor Sport. “Koren op de molen van Sporting A, want iedere stap telt – of die nu recreatief of functioneel is – en levert naast gezondheidswinst tevens een maatschappelijke bonus op. Wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen die eenvoudig in het dagelijkse leven past, maar niet elke wandeling hoeft daarom alledaags te zijn. Met de CM Urban Walk halen we zo’n buitenbeentje opnieuw naar Antwerpen en spelen we onze mooiste troef uit om mensen aan het bewegen te krijgen: de stad zelf. En we hebben zo’n vermoeden dat ’t Schoon Verdiep, daags na de feestelijke opening van het vernieuwde stadhuis, de hartslag nog wat de hoogte zal injagen.”

De CM Urban Walk Antwerpen leidt langs en door heel wat meer gebouwen die vaak niet publiek toegankelijk zijn. Binnenkort maken we een aantal andere locaties bekend. De inschrijvingen openen morgen, donderdag om 11u.  Er zijn maximaal 4.000 plaatsen beschikbaar. Wie als eerste op zondag 19 juni het vernieuwde stadhuis wil ontdekken, kan zich best snel inschrijven.

Vijf steden, vijf ontdekkingstochten

De CM Urban Walk Antwerpen is na Hasselt de tweede van vijf wandelingen. In het najaar volgen nog drie Urban Walks. De locaties en exacte data zullen de komende weken bekend gemaakt worden.

Samen met CM

CM is de nieuwe hoofdpartner voor de Urban Walks. “Via de CM Urban Walks kunnen deelnemers vertrouwde steden op een sportieve, maar toegankelijke manier ontdekken. Met de wandeling in Antwerpen hopen we heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds.

Deel dit bericht