Wandelen langs en door Antwerpse klassiekers tijdens CM Urban Walk

Golazo
Golazo

Iconische Antwerpse gebouwen zoals het Stadhuis en de Handelsbeurs zwaaien zondag hun deuren open voor de meer dan 3000 deelnemers aan de CM Urban Walk Antwerpen. Op een parcours van 11 km kunnen de wandelaars bij 14 toplocaties een kijkje komen nemen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

Start en finish van de CM Urban Walk Antwerpen liggen in het Zuidpark op de Waalsekaai. De culturele ontdekkingstocht op wandelschoenen brengt de deelnemers naast het Stadhuis en de Handelsbeurs onder andere ook nog naar het MoMu, het M HKA en de Stadsschouwburg, die voor het eerst de deuren opent voor een Urban Walk of Trail. De Play Zuid Studio, waar elke week De Tafel Van Vier wordt uitgezonden, ligt ook op het parcours van de CM Urban Walk Antwerpen.

De deelnemers kunnen zondag niet alleen genieten van de niet alledaagse inkijk bij historische of markante locaties, maar ook van culinaire verwennerij. De wandelaars worden onderweg getrakteerd op typische Antwerpse proevertjes zoals Antwerpse Handjes of Elixir d’Anvers. Ook een lekkere portie Arla Skyr staat op het menu.

Antwerp schepen van Sport Peter Wouters: “Nu zondag heeft de Antwerpse ochtendstond een wandel- en ontdekkingstocht met een gouden afdronk in de mond. Deze CM Urban Walk wordt in alle opzichten eentje voor fijnproevers. Doorheen het bijzonder fraaie parcours en de smakelijke bevoorradingsposten worden ogen, kuiten en smaakpapillen aan het werk gezet. In Antwerpen wordt 365 dagen lang flink wat afgestapt, maar deze unieke wandelroute vol blikvangers kan je slechts één keer per jaar voorgeschoteld krijgen.”

CM Urban Walk Series

De CM Urban Walk Antwerpen maakt deel uit van de CM Urban Walk Series. Brussel mocht op 19 maart de spits afbijten en op 28 mei was Brugge het decor voor een CM Urban Walk. Op zondag 17 september is Lier de vierde manche van de CM Urban Walk Series, die op zondag 3 december afgesloten wordt in Gent.

Deel dit bericht