Locaties

Handelsbeurs

Bewonder deze negentiende-eeuwse neogotische parel op zondag 18 juni. Na 20 jaar leegstand schittert de Handelsbeurs als nooit tevoren! Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa.

Play Zuid

Herken je die glanzende tafel van op TV? Dat heb je goed gezien, want van in het midden van de Play Foyer, wordt elke week De Tafel Van Vier uitgezonden, de talkshow van Gert Verhulst. Ook Play Café, Café De Mol en de podcast Achter de Schermen gaan rechtstreeks op antenne of online vanuit de Foyer. 

Oudaan

Vorig jaar kon je al kennismaken met “de politietoren”. Dit beschermde monument dateert van 1958 en werd ontworpen door architect Renaat Braem. Kom tijdens de Urban Walk Antwerpen meer te weten over Regiokantoor Oudaan!

MoMu

Tijd voor een portie creativiteit en inspiratie! In het MoMu ontdek je unieke creaties en beeldende kunst van de Belgische kunstenares IO Van Oostveldt. Na het beklimmen van de massieve sculpturale houten trap in de inkomhal breng je een bezoekje aan de expo Geometrically Wired.

Stadsschouwburg Antwerpen

Wandel binnen in dit opvallend modernistisch gebouw op het Theaterplein. De Stadsschouwburg Antwerpen biedt plaats aan ongeveer 2000 bezoekers. Je kan er o.a. terecht voor musicals, comedyshows en toneelvoorstellingen.

Stadhuis

Ook dit jaar ontdek je het prachtige stadhuis. Zo wandel je op 18 juni door het ‘Schoon Verdiep’ en zijn zeven zalen. Wist je dat dit een letterlijke vertaling is van het Franse ‘bel-etage’? De hoofdverdieping van een gebouw dat zich niet op de gelijkvloerse maar op de eerste verdieping bevindt.

Bank Van Breda

Wandel tijdens de CM Urban Walk Antwerpen door het voormalig goederenstation Antwerpen-Zuid. In 1988 sloot het de deuren tot Bank Van Breda het in verval geraakte gebouw in 2004 kocht.

AMUZ

Van barokke Sint-Augustinuskerk tot concertzaal AMUZ. Bewonder deze unieke locatie op zondag 18 juni. Het gebouw combineert een indrukwekkend historisch kader met een prachtige hedendaagse architectuur.

Horta

Kijk je ogen uit in de prachtige HORTA Art Nouveau Zaal! De spanten van deze polyvalente zaal komen uit het voormalig Volkshuis van Brussel. Dit was één van de grootste art-nouveaugebouwen in de hoofdstad ontworpen door (je raadt het al) Victor Horta.