4500 wandelaars krijgen als eerste gerenoveerd Stadhuis te zien tijdens CM Urban Walk Antwerpen

Belga
Belga

Op zondag 19 juni trekt de CM Urban Walk met een 11 km lange wandeling langs en door 14 bijzondere locaties in Antwerpen. 4500 deelnemers schreven zich reeds in. Speciaal voor hen zwaait het gerenoveerde Stadhuis zondag zijn deuren open. De deelnemers mogen in primeur ook een kijkje nemen in het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Online inschrijven voor dit unieke wandelevent, dat ook een culinair tintje heeft, kan nog tot en met zaterdag.

Start en finish van de CM Urban Walk liggen in het Stadspark. De wandelaars vertrekken in waves tussen 8u30 en 11u30. Tijdens hun tocht wandelen ze onder meer langs en door het Centraal Station, het Stadhuis, Het Steen, het Leienpaleis en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Na een grondige renovatie van vier jaar opent het Antwerpse Stadhuis zaterdag opnieuw zijn deuren. Eén dag na de officiële opening krijgen de deelnemers aan de CM Urban Walk Antwerpen exclusief toegang tot dit prachtige 16de-eeuwse renaissancegebouw. Nog een primeur voor de CM Urban Walk Antwerpen: het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Het ziekenhuis opent pas in maart 2023, maar wie zondag meewandelt, krijgt al een exclusieve preview. Met 361 erkende bedden wordt ZNA Cadix het grootste ziekenhuis binnen de Antwerpse ring. Bovendien is het met zijn 88 meter het vierde hoogste gebouw van de stad.

Daarnaast belooft de passage over de Groenplaats ook bijzonder te worden. Daar is een mobiele tribune voor 1700 basketbalfans neergezet. Van 21 tot en met 26 juni vindt op dit beroemde Antwerpse plein immers de FIBA 3×3 World Cup plaats, het WK van het razend populaire 3×3 basketbal. De deelnemers aan de CM Urban Walk Antwerpen mogen hun dribbelkunsten tonen en dwars over het speelveld wandelen.

“Via de CM Urban Walks kan je op een sportieve, maar toch laagdrempelige manier steden ontdekken. Zo hopen we weer heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds.

Antwerpse proevertjes

De CM Urban Walk Antwerpen laat de wandelaars zondag niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk proeven van ’t Stad. Op de Napoleonkaai wordt iedereen getrakteerd op een lekkere portie Arla Skyr en onderweg zullen de deelnemers ook kunnen proeven van typisch Antwerpse producten als Elixir d’Anvers en Antwerpse Handjes.

Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters: “De CM Urban Walk past perfect in de marsrichting die Sporting A al jaren aangeeft. Met de heugelijke terugkeer van deze collectieve gezondheidswandeling krijgen 4.500 sportievelingen de kans om hun wandelbenen te testen én hun ogen flink de kost te geven doorheen de binnenstad en een dozijn bijzondere locaties, die voor extra brandstof moeten zorgen. En iets in mij zegt dat het tempo zal stokken bij het ontdekken van het vernieuwde Stadhuis. Het Schoon Verdiep wordt een last voor de kuiten, maar hoe dan ook een lust voor het oog.”

De CM Urban Walk Antwerpen is de tweede afspraak in de CM Urban Walk Series. Hasselt mocht op 22 mei de spits afbijten. In het najaar volgen er met Kortrijk (18 september), Diest (6 november) en Gent (4 december) nog drie steden. Online inschrijven voor de CM Urban Walk Antwerpen kan nog tot en met zaterdag 18 juni. Wie zondag niet aanwezig kan zijn in Antwerpen, kan zich vanaf volgende week inschrijven voor de volgende CM Urban Walk in Kortrijk.

Deel dit bericht